Συμβουλές και tips

Για να έχουμε πάντα επιτυχίες στα γλυκά μας πρέπει να ξέρουμε τις σωστές αναλογίες. Είτε μετράμε σε κούπες είτε σε γραμμάρια ή ml το μόνο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι τις παρακάτω αντιστοιχίες.
Στερεά:
  • Ζάχαρη:1 κούπα = 200γρ/1 κ.σ = 20γρ.
  • Αλεύρι:1 κούπα = 130γρ/1 κ.σ = 15-17γρ.
  • Βούτυρο:1 κούπα - 230γρ.
  • Άχνη ζάχαρη:1 κούπα = 125γρ.
Υγρά:
  • Νερό:1 κούπα = 200γρ.
  • Γάλα:1 κούπα = 230γρ.
  • Κρέμα γάλακτος:240γρ.
1/4 κ.τ.γ (κουταλάκι του γλυκού).= 1 πρέζα.
1 κ.τ.γ. = 5 γρ.
1 κ.τ.σ.= 20γρ. 

Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε και ειδικές μεζούρες , φλυτζάνια και κουταλάκια που υπάρχουν στο εμπόριο. Για να μετρήσουμε ένα φλιτζάνι ζάχαρη γεμίζουμε τη μεζούρα και αφαιρούμε κοφτά με ένα μαχαίρι ότι εξέχει από το φλιτζάνι. Καλό θα ήταν βέβαια να αγοράσουμε μια ηλεκτρονική ζυγαριά για να μετράμε εύκολα και με ακρίβεια.

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez